Heerhugowaard Sport

Lid van:  Vereniging SportBedrijven Nederland

Per 1 januari 2016 is Heerhugowaard Sport NV opgericht. Dit is een semi-gemeentelijke organisatie die de Stichting Binnensportaccommodaties Heerhugowaard vervangt. De nieuwe organisatie heeft als  doel het exploiteren en beheren van gemeentelijke sportaccommodaties en het verrichten en faciliteren van activiteiten op het gebied van sport en bewegen.

De gemeente Heerhugowaard is 100% aandeelhouder van Heerhugowaard Sport NV. De gemeente is verantwoordelijk voor het sportbeleid binnen Heerhugowaard. Een Algemene Vergadering van Aandeelhouders stuurt de directie van Heerhugowaard Sport NV aan.

Meer dan 70 medewerkers verdeeld over meerdere werkgebieden, zoals:  receptie, horeca, zwemonderwijs, technische dienst, pr & marketing, (financiële) administratie, beheer sportaccommodaties  en beheer multifunctionele accommodaties geven op hun wijze uitvoering aan het sport- en sociaalbeleid. Overigens doen we dat niet alleen.